Administrație

Orașe înfrățite. Ajutor chinez pentru Ocna Mureș

Imagine din Dongyang, China

Un oraş din China înfrăţit cu Ocna Mureş va trimite în perioada următoare în localitatea din judeţul Alba 20.000 de măşti de protecţie şi 10.000 perechi de mănuşi de protecţie, ca sprijin material gratuit, a informat, luni, primarul Silviu Vinţeler.

„Astăzi, 30 martie 2020, administraţia locală a oraşului Ocna Mureş a primit confirmarea unui sprijin material gratuit constând în 20.000 de măşti de protecţie şi 10.000 de perechi de mănuşi de protecţie în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Valoarea donaţiei este de aproximativ 11.000 de dolari, iar materialele vor sosi la Ocna Mureş în aproximativ 2 săptămâni”, a transmis Vinţeler pe pagina de facebook a Primăriei.

Potrivit edilului, donaţia vine din partea oraşului Dongyang, provincia Zhejiang, înfrăţit cu Ocna Mureş din anul 2016. Dongyang are circa 800.000 de locuitori şi se află în centrul provinciei Zhejiang.

Solicitarea sprijinului material a fost făcută de autorităţile locale din Ocna Mureş cu aproximativ o săptămână în urmă.

„În momentul în care materialele vor sosi, distribuirea lor va fi făcută de către Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, care se va întruni pentru a stabili necesităţile urgente ce vor identificate. În această perioadă dificilă, în care nevoia de echipamente medicale şi de protecţie este stringentă, orice mână de ajutor este bine-venită. Mulţumim prietenilor noştri chinezi pentru sprijinul moral şi material acordat, pentru faptul că sunt alături de noi în această criză a materialelor medicale de protecţie”, a mai spus primarul oraşului Ocna Mureş.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.