Administrație

Primăria Alba Iulia a alocat 1,6 mil. de lei pentru achiziționarea de aparate de ventilație și alte echipamente

Zece aparate de ventilaţie, materiale şi echipamente medicale vor fi achiziţionate, în urma unei rectificări bugetare, în sumă de 1,6 milioane de lei, de către Primăria municipiului Alba Iulia, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Robert Roman.

Potrivit sursei citate, în urma unei rectificări bugetare, primăria va achiziţiona 10 aparate de ventilaţie, materiale şi echipamente medicale. „Rectificarea pentru acest reper este de 1,6 milioane de lei”, a precizat Roman.

„Primăria Alba Iulia a adoptat toate măsurile incluse în ordonanţele militare, dar şi altele suplimentare, percepute ca indispensabile în această perioadă. Începând de azi, 30 martie, se trece la dezinfecţia scărilor de bloc, operaţiunea fiind concentrată în acest moment pe cele 67 de scări pe care se află persoane aflate în izolare. De asemenea, sunt dezinfectate şi clădirile unde se află cazate persoane în carantină”, a transmis Robert Roman.

Potrivit acestuia, în weekend s-au aplicat tratamente de dezinfecţie stradală în zonele aflate în apropierea spitalelor.

„Totodată, Primăria a răspuns solicitărilor venite din partea mai multor instituţii pentru asigurarea materialelor de protecţie, unde s-a solicitat mănuşi de unică folosinţă, combinezoane şi măşti. Voluntari şi angajaţi ai primăriei livrează alimente persoanelor vârstnice şi vulnerabile, dar şi medicamente. S-a suplimentat şi cu achitarea facturilor de utilităţi, acolo unde sunt solicitări”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.