Social

În sprijinul nevoiașilor. Acțiune umanitară derulată de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia

O acţiune umanitară pentru ajutorarea a zeci de persoane nevoiaşe, afectate de pandemia de coronavirus, a fost demarată de Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, sub titulatura „Solidaritate prin Filantropie”, potrivit unui comunicat dat publicității marţi.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, zilele acestea a demarat în Protopopiatul Ortodox Român Alba Iulia o acţiune susţinută de identificare a persoanelor izolate, bolnave, vârstnice sau fără sprijin din parohiile Protopopiatului, precum şi de atragere a unor parteneri sau găsirea unor resurse materiale pentru asigurarea nevoilor de bază ale celor aflaţi în situaţii de izolare şi însingurare. Comitetul de Acţiune al Protopopiatului constituit special pentru ajutarea persoanelor afectate de epidemia de coronavirus, sub coordonarea părintelui protopop Teofil Slevaş, a identificat, în colaborare cu serviciile sociale ale primăriilor, 81 de persoane care necesitau sprijin de urgenţă”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, timp de şapte zile, se acordă zilnic câte o masă caldă pentru 30 de persoane, precum şi pachete care conţin alimentele de bază necesare unui număr de 51 de persoane. Hrana caldă şi pachetele alimentare sunt distribuite de voluntari ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – Filiala Alba Iulia, ai Asociaţiei „Emanoil” şi ai Asociaţiei „Părinţi Pentru Ora de Religie” Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.