Social

Un bărbat din Apuseni a fost diagnosticat cu coronavirus

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Apuseni, a fost confirmat cu Covid-19, acesta fiind cel de-al patrulea caz înregistrat în județul Alba, el fiind internat în prezent în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

În același timp, prima pacientă din Alba diagnosticată cu Covid-19, internată din 18 martie în spitalul din Alba Iulia, la câteva zile după ce s-a întors din Italia, a fost declarată vindecată.

„Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din județul Alba, a fost adus, în noaptea de 29 spre 30 martie, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia în urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Orășenesc Abrud. Pacientul era febril și a fost internat în compartimentul Dermatovenerologie, din cadrul secției de Boli Infecțioase, special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). I-au fost recoltate probe biologice pentru Covid-19 care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcției de Sănătate Publică Alba. Rezultatul testării, în cazul său, din data de 30 martie, a fost pozitiv”, se menționează într-un comunicat de presă al SJU Alba Iulia dat publicității marți.

Conform anchetei epidemiologice, bărbatul nu a călătorit într-o zonă afectată de Covid-19 şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală.

Acesta este al treilea caz de Covid-19 internat la spitalul din Alba Iulia. La sfârșitul săptămânii trecute a fost diagnosticat cu această boală un bărbat de 60 de ani, din orașul Teiuș, el fiind spitalizat în secția ATI a unității medicale.

În ceea ce priveşte primul caz din Alba, o femeie de 36 de ani, întoarsă din Italia, aceasta a fost declarată vindecată.

„Pacienta a intrat în carantină şi a fost testată în ziua sosirii în țară. A fost internată în cadrul compartimentului de Dermatovenerologie din cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în data de 18 martie, odată cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezența noului coronavirus. (…). Pacienta a mai fost testată, de două ori, în 27 şi 30 martie, iar rezultatele analizelor au ieșit negative, fiind astfel declarată vindecată de Covid-19. Starea sa de sănătate este bună și a fost externată în cursul zilei de luni”, a transmis Biroul de Presă al SJU Alba Iulia.

Pentru siguranţă, femeia va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu şi va fi monitorizată de către specialiştii DSP Alba.

În afara celor trei cazuri spitalizate, o femeie din Alba Iulia, contact al unui caz pozitiv din Brașov, a fost diagnosticată, de asemenea, cu coronavirus, aceasta fiind asimptomatică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.