Social

O femeie de 49 de ani, al șaselea caz de coronavirus depistat în județ

O femeie în vârstă de 49 de ani, din Alba Iulia, a fost diagnosticată miercuri seara cu coronavirus, fiind internată în Secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Este cel de-al şaselea caz de coronavirus înregistrat în Alba, cinci dintre pacienţi necesitând spitalizare.

„O femeie, în vârstă de 49 de ani, internată în cadrul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, într-un salon special amenajat pentru pacienţii CoVid-19, a fost declarată pozitiv, în urma analizelor efectuate în cadrul Laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba”, transmite Biroul de Presă al SJU Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, femeia s-a prezentat în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, cu uşoare simptome respiratorii, unde a primit tratament şi i-au fost recoltate probe biologice pentru CoVid-19.

„În prezent, starea sa generală de sănătate este bună, pacienta fiind afebrilă, fără simptome specifice, dar sub atenta supraveghere a cadrelor medicale. Pacienta a fost confirmată cu CoVid-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), în cursul zilei de 01.04.2020”, se precizează în comunicat.

La începutul săptămânii, a fost declarată vindecată o femeie în vârstă de 36 de ani, primul caz depistat în judeţul Alba. Femeia s-a întors din Italia şi a fost plasată în carantină, acolo unde a fost depistată pozitiv.

În ultimele zile, au fost testaţi pozitiv un bărbat de 60 de ani, din oraşul Teiuş, un bărbat de 70 de ani din Ciuruleasa – Apuseni, un bărbat de 77 de ani, din Iaşi, angajat al Primăriei Zlatna. Toţi cei trei se află internaţi în spitalul din Alba Iulia – primul la ATI şi ceilalţi la Secţia Infecţioase.

Un alt caz, dar care nu a necesitat internare, este al unei femei din Alba Iulia, depistată după ce un contact al său, din Braşov, a fost confirmat pozitiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.