Social

Doi bărbați și două femei din Alba, testați pozitiv: Numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 11

Patru noi cazuri de coronavirus au fost confirmate joi în Alba, fiind testaţi pozitiv doi bărbaţi, de 85 şi, respectiv, 40 de ani, şi două femei, de 63 şi, respectiv, 49 de ani, ridicând la 11 numărul total înregistrat până în prezent în judeţ.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, patru pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost confirmaţi cu CoVid-19 în cursul zilei de joi în urma analizelor efectuate în cadrul Laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Este vorba despre doi bărbaţi, în vârstă de 85 şi 40 de ani, respectiv de două femei, în vârstă de 63 şi 49 de ani. Toţi se află sub atenta supraveghere a cadrelor medicale, fiind internaţi în cadrul secţiei de boli infecţioase, special amenajată pentru cazurile CoVid-19”, transmit reprezentanţii SJU Alba Iulia.

În prezent, potrivit sursei citate, cadrele medicale de la SJU Alba Iulia acordă îngrijiri de specialitate la şapte pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, din care trei confirmaţi zilele trecute.

SJU Alba Iulia mai transmite că primii doi pacienţi internaţi aici au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Este vorba de o femeie de 36 de ani, întoarsă din Italia, externată luni, şi de un bărbat, de 60 de ani, din Teiuş, internat vinerea trecută.

„Pacientul, în vârstă de 60 de ani, a fost internat în cadrul secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă şi va fi externat în cursul zilei de astăzi, după ce rezultatele a două teste consecutive, examinate în 1 şi 2 aprilie, au fost negative. Pacientul a urmat tratamentul de specialitate administrat de personalul SJU Alba Iulia timp de de 6 zile, având o evoluţie favorabilă”, se menţionează în comunicat.

Pentru siguranţă, bărbatul va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu şi va fi monitorizat de către specialiştii DSP Alba.

În Alba mai sunt două cazuri confirmate, cele două persoane nefiind însă internate, deoarece sunt asimptomatice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.