Administrație

Măști și combinezoane trimise de provincia chineză Gansu, în dotarea SJU Alba Iulia

Materiale sanitare şi de protecţie oferite Consiliului Judeţean (CJ) Alba de către Provincia Gansu vor ajunge sâmbătă în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, la aproape două săptămâni de când partea chineză le-a trimis.

„Vă anunţăm că sâmbătă, 04.04.2020, la ora 10.30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia vor ajunge 2.000 de măşti de protecţie N95, 2.000 de combinezoane şi 20.800 de măşti de protecţie simple. Materialele sanitare şi de protecţie sunt oferite Consiliului Judeţean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, de către Provincia Gansu, înfrăţită cu judeţul nostru. Transmitem, şi pe această cale, mulţumiri prietenilor noştri chinezi pentru sprijinul acordat”, se menţionează într-o informare transmisă, vineri, Agerpres de către Biroul de Presă al SJU Alba Iulia.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că Provincia chineză Gansu va trimite judeţului Alba, cu care este înfrăţit din 2004, echipamente medicale şi de protecţie.

„În această perioadă dificilă, în care nevoia de echipamente medicale şi de protecţie este stringentă, Provincia Gansu, înfrăţită cu judeţul Alba, ne întinde o mână de ajutor şi ne trimite materiale de protecţie, împreună cu un mesaj de suflet: ‘Prieteniile înmulţesc bucuriile şi împărtăşesc necazurile’. În scurt timp, 2.000 de costume de protecţie, 2.000 de măşti N95 şi 20.800 de măşti de uz general, aflate acum în tranzit via Shanghai, vor ajunge în judeţul nostru. Mulţumim prietenilor noştri chinezi pentru ajutor şi gândurile bune!”, a transmis CJ Alba, în 23 martie, pe pagina sa de facebook.

Deputatul PNL de Alba Florin Roman a susţinut vineri, într-o postare pe o reţea de socializare, că au fost întâmpinate dificultăţi birocratice în ceea ce priveşte transportul acestor materiale, proceduri “care nu au nicio legătură cu luarea unor decizii în starea de urgenţă în care ne aflăm”.

Din 2004, judeţul Alba şi provincia Gansu, una dintre cele mai întinse din China, au încheiat un protocol de prietenie şi colaborare. Gansu are o suprafaţă de două ori mai mare decât cea a României şi o populaţie de circa 26 de milioane de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.