Social

Două paciente de la Centrul de Dializă din Alba Iulia au fost testate pozitiv

Două paciente care urmau tratament la Centru de Dializă din Alba Iulia au fost confirmate pozitiv la noul coronavirus, potrivit informaţiilor furnizate, duminică, de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

„La Centrul de Dializă Alba Iulia a fost demarată ancheta epidemiologică încă de acum două zile, de la data descoperirii primului caz. Au fost stabiliţi contacţii direcţi şi au fost predate la acel moment de către specialiştii DSP 100 de recoltoare probe în vederea efectuării de teste. S-a solicitat recoltarea de probe în regim de urgenţă conducerii Centrului de Dializă. Va fi testat astăzi personalul medical, precum şi o parte din pacienţi, testarea urmând să continue în măsura în care vom primi probe de la Centrul de Dializă. Rezultatele testelor se obţin în aceeaşi zi în care sunt depuse probele de laborator de către cei de la Centrul de Dializă. Au fost oferite toate recomandările şi instrucţiunile necesare”, a transmis directorul executiv al DSP Alba.

Potrivit lui Sinea, cele două persoane testate pozitiv sunt femei.

Una dintre acestea este o femeie din Petreşti. Despre cel de-al doilea caz nu au fost oferite amănunte, cu excepţia faptului că este tot din judeţul Alba. Potrivit lui Sinea, la centrul respectiv urmează tratament pacienţi şi din alte judeţe.

„Posibilitatea este de transmitere inclusiv de la alţi pacienţi din alte judeţe care fac dializă la Alba Iulia. În urma testării masive la dializă, o să avem mai multe detalii”, a explicat Alexandru Sinea.

În cartierul în care se află centrul de dializă a mai fost confirmată pozitiv zilele trecute o femeie.

În Alba au fost testate pozitiv până sâmbătă 15 persoane, din care două s-au vindecat și au fost externate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.