Social

Numărul infectaților s-a dublat în județul Alba. Focar în anchetă epidemiologică la Ciuruleasa

Direcţia de Sănătate Publică a declanșat o ancheta epidemiologică în comuna Ciuruleasa din Alba, unde au fost confirmate 11 cazuri de îmbolnăvire cu CoVid-19.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, vor fi testate toate persoanele care prezintă simptome. Între cei 11 confirmaţi cu COVID sunt două asistente medicale, una la serviciul local de Salvare şi cealaltă la Spitalul Orăşenesc Abrud. În oraşul Abrud sunt confirmate, de asemenea, 2 cazuri, fără a exista o legătură clară cu focarul de la Ciuruleasa.

„La această ora vorbim de măsuri suplimentare preventive conform procedurilor naţionale. Ancheta epidemiologică va fi extinsă la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare. Testarea la laboratorul DSP Alba continua, este cea mai buna metodă de pretejare a populaţiei, identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora. Ne apropiem cu paşi repezi de 1.000 de teste efectuate”, a spus directorul DSP Alexandru Sinea. Comuna Ciuruleasa are circa 1.200 de locuitori. Vor fi testate toate persoanele care prezintă simptome. Între cei 11 confirmaţi cu CoVId sunt două asistente medicale, una la serviciul local de Salvare şi cealaltă la Spitalul Orăşenesc Abrud. În oraşul Abrud sunt confirmate, de asemenea, 2 cazuri, fără a exista o legătură clară cu focarul de la Ciuruleasa”, a declarat Alexandru Sinea, citat de Adevărul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.