Administrație

DSP Alba propune carantinarea comunei Ciuruleasa

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea

O treime dintre cazurile de coronavirus înregistrate până duminică în Alba, respectiv 11 din 33, sunt într-o localitate din Munţii Apuseni, Ciuruleasa, situată în apropiere de limita cu Hunedoara, motiv pentru care au fost informate şi autorităţile din judeţul vecin, pentru a lua măsurile care se impun în satul Buceş-Vulcan.

„La ora actuală, în judeţul Alba sunt 33 de cazuri pozitive CoVid-19. 11 din 33 de cazuri sunt înregistrate într-o comună din judeţ, având legătură epidemiologică între ele, astfel încât, ca urmare a anchetei epidemiologice, specialiştii DSP Alba au propus CJSU intensificarea măsurilor de supraveghere şi izolare la domiciliu a persoanelor din comună, pentru a evita răspândirea atât în localitatea respectivă, cât şi în localităţi învecinate. Ancheta epidemiologică va fi extinsă la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare”, a transmis, duminică, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit prefectului de Alba, Nicolae Albu, DSP Alba a înaintat o propunere ce vizează carantinarea localităţii Ciuruleasa.

Prefectul Nicolae Albu a declarat, pentru Agerpres, că Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, întrunit duminică, a decis ca Poliţia şi Jandarmeria să-şi intensifice şi să-şi diversifice acţiunile de verificare referitoare la respectarea prevederilor ordonanţelor militare privind măsurile de prevenire a răspândirii CoVid-19, la nivelul comunei Ciuruleasa şi comunităţile limitrofe – oraşul Abrud şi comuna Sohodol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.