Social

Un bebeluș de 19 zile, născut în Franța, este cel mai tânăr pacient cu coronavirus din Alba

Un bebeluş de doar câteva zile, aflat într-un centru de carantină alături de mama sa, după ce s-au întors din Franţa, este cel mai tânăr bolnav de coronavirus înregistrat în Alba, judeţ în care până marţi au fost confirmate 71 de cazuri.

„În data de 05.04.2020, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia s-a prezentat o femeie, în vârstă de 20 de ani, cu copilul ei născut în urmă cu 17 zile. Pacienta prezenta tuse, iar bebeluşul era uşor febril, fiind izolaţi în cadrul secţiei de Pediatrie şi, ulterior, în cadrul secţiei de Boli Infecţioase, unde au primit îngrijiri medicale. Acestora li s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au ieşit pozitive în cursul zilei de 06.04.2020”, se menţionează într-un comunicat transmis, marţi, Agerpres, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia.

Având în vedere vârsta fragedă a pacientului, s-a luat decizia transferării, în dimineaţa zilei de marţi, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

Potrivit sursei citate, tânăra a venit cu copilul ei din Franţa, iar la spitalul din Alba Iulia au fost aduşi dintr-un centru de carantină.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, numărul cazurilor confirmate în judeţ până marţi este de 71. În buletinul de presă dat publicităţii marţi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), pe baza raportării Institutului Naţional de Statistică, apar 50 de cazuri, însă numărul raportat de DSP Alba la Bucureşti este mai mare, respectiv 71, a menţionat Alexandru Sinea.

Este pentru a doua zi consecutiv când GCS transmite date referitoare la judeţul Alba care nu corespund cu cele raportate de DSP. Şi săptămâna trecută, GCS a prezentat de mai multe ori informaţii eronate referitoare la situaţia din Alba, aşa după cum a precizat DSP Alba.

Unul din cei 71 de pacienţi, un bărbat de 66 de ani, din judeţul Cluj, venit în vizită înainte de internare în Alba la fiica sa, a decedat în cursul zilei de luni la spitalul din Alba Iulia. Bărbatul prezenta multiple comorbidităţi.

Alte patru persoane au fost declarate vindecate.

Un număr de 35 de bolnavi se află la domiciliu, iar 29 în spitalele din Alba Iulia şi Blaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.