Administrație

Neglijență epidemică. Centrul de Dializă din Alba Iulia a fost amendat cu 30.000 de lei

Centrul de Dializă din Alba Iulia, unde au fost testate pozitiv trei cadre medicale şi şapte pacienţi, a fost amendat cu 30.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, pentru nerespectarea recomandărilor privind nivelul de protecţie al personalului, a informat, miercuri, directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

„După finalizarea verificărilor efectuate de inspectorii sanitari din cadrul DSP Alba la Centrul de dializă – SC Nefromed Dialysis Centers SRL din Alba Iulia, s-a constatat că nu au fost respectate în totalitate recomandările DSP Alba transmise în data de 27.03.2020. Pentru aceasta neconformitate a fost sancţionată unitatea cu amendă contravenţională în valoare de 30.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, art.30 lit.h”, a transmis presei Alexandru Sinea.

DSP a transmis, din nou, recomandări pentru creşterea nivelului de protecţie a personalului medical şi a pacienţilor dializaţi.

Până miercuri, au fost testate pozitiv trei cadre medicale – un medic şi două asistente, precum şi şapte pacienţi, dintr-un total de 48 de probe recoltate.

Între timp, au fost recoltate alte aproximativ 40 de probe, urmând a se cunoaşte rezultatul acestora în cursul zilei de miercuri.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia urmează tratament peste 100 de pacienţi, din Alba şi judeţe limitrofe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.