Mozaic

Statul în casă crește traficul pe internet. Ce spun rapoartele furnizorilor

Conform datelor transmise de furnizorii de servicii de comunicatii electronice, traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în rețelele mobile și cu 20,9% în rețelele fixe, în timp ce traficul de voce a inregistrat creșteri medii de peste 22%, informează ANCOM.

O informare publică emisă de Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare în Comunicatii (ANCOM) spune că traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în rețelele mobile și cu 19% în retelele fixe. Pentru prelucrarea datelor s-a luat ca referință sfârșitul lunii februarie 2020, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 în România.

În general, mai afirmă comunicatul ANCOM, furnizorii au experimentat un număr în creștere de situații de congestie pe rețelele mobile de acces (peste 80% grad de încărcare a porturilor utilizate și a resurselor radio de acces).

Traficul de date total raportat de către principalele puncte comune de interconectare din Romania, peering plus tranzit, a crescut cu valori între 10% și 33%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.