Administrație

Aiud. Primăria redeschide piața agroalimentară

Ordonanța Militară nr. 8 „a impus” redeschidere piețelor agroalimentare, anunță Primăria municipiului Aiud, precizând că din cei 84 de producători agricoli locali, doar 37 și-au manifestat dorința de a reveni pe piață în această perioadă.

Astfel, Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” Aiud se va redescide începând de sâmbătă, 11 aprilie, ora 9, „cu respectarea prevederilor impuse de hotărârea CLSU de mai jos”.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Aiud, întrunit vineri, a decis că piața va funcționa după următorul program: marți între orele 9 și 13, joi între 9 și 13, iar sâmbăta, între 9 și 14.

„Accesul în incinta pieței se face doar dinspre Centru (pe partea dreaptă a Supermarketului „Cocoșul de Aur”) și ieșirea în capătul dinspre cartierul Micro”,mai precizează reprezentanții Primăriei Aiud.

Producătorii agricoli au următoarele obligații: să se prezinte înainte cu minimum 30 minute de ora de deschidere a pieței; să folosească măști de protecție și mănuși și
să utilizeze dezinfectant pe bază de alcool.

Potrivit comunicatului, autoritățile publice locale vor dezinfecta spațiile și mesele din piață, cântarele și vor organiza fluxul de intrare în piață, „Poliția asigurând respectarea normelor legale”.

La rândul lor, cumpărătorii vor fi obligați să poarte măști de protecție și mănuși atunci când se află în incinta pieței și să nu depășească 15 minute pentru realizarea cumpărăturilor. „Nerespectarea obligațiilor se va sancționa conform legii”, mai precizează comunicatul.

Producătorii agricoli locali, alții decât cei 37, care doresc revenirea pe piață, trebuie să se înscrie la Biroul Administrația Pieței.

În același timp, platforma online gratuită www.aiudgoodfood.ro își continuă activitatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.