Social

Blăjean amendat cu 2.000 de lei pentru că a plecat să bea o bere la un prieten

Un tânăr din Blaj reîntors din străinătate și ieșit, recent, dintr-un centru de carantină a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că, fără a avea completată o declarație pe propria răspundere, s-a dus să bea „o bere la un prieten”, devenind, în plus, și recalcitrant față de forțele de ordine, a informat, vineri, Jandarmeria Alba.

„În această perioadă de criză, cetăţenii invocă diverse motive pentru a nu sta acasă, aşa cum le recomandă autorităţile. Acesta a fost şi cazul unui bărbat de 30 de ani, din Blaj, reîntors nu de mult timp acasă, dintr-un centru de carantină. «Mă duc la un prieten să beau o bere!» a fost scuza acestuia pentru a se deplasa de la domiciliu personal până la locuinţa prietenului său. Nu deţinea declaraţia pe proprie răspundere, aşa cum era normal, pentru a justifica orice deplasare în afara locuinţei/gospodăriei, iar echipajul mixt format din jandarmi şi poliţişti i-a cerut documentele de identitate. În acel moment, bărbatul a devenit recalcitrant şi neliniştit pentru că a fost oprit de către echipaj şi a început să se manifeste foarte violent faţă de forţele de ordine”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba.

Tânărul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei.

În Alba, judeţ în care au fost înregistrate, până vineri, 98 de cazuri de coronavirus, soldate cu patru decese, alţi patru oameni fiind declaraţi vindecaţi, se află în carantină 412 persoane, iar în izolare la domiciliu 932 persoane.

Potrivit Instituţiei Prefectului judeţul Alba, în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi poliţiştii locali au aplicat 314 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţelor Militare, în valoare de 535.715 lei.

Şi jandarmii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.