Social

„Scutul pădurii” a scos la iveală cinci infracțiuni și a dus la confiscarea s 140 m.c. de lemn

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialişti silvici au organizat o acțiune pentru „prevenirea şi combaterea delictelor silvice”. Au fost făcute zeci de controale în teren şi pe drumurile publice în urma cărora a fost confiscată cantitatea de 140 de metri cubi de lemn.

Acțiunea s-a desfășurat în perioada 7 – 9 aprilie, alături de poliţişti participând specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și jandarmi. Cu această ocazie au fost făcute trei controale în fondul forestier, iar, pe drumurile publice au fost controlate 60 de autovehicule care transportau material lemnos.

Poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.500 lei la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 140,5 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au fost constatate cinci infracțiuni la Codul Silvic.

De exemplu, cu ocazia unui control efectuat pe raza localității Poiana Aiudului, comuna Livezile, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat cantitatea de 50 de metri cubi de material lemnos, depozitată pe domeniul public.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că materialul lemnos era deținut de o femeie de 41 de ani, din comuna Livezile, fără ca aceasta să poată prezenta documente legale de proveniență, în conformitate cu normele silvice în vigoare.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar față de deținătoarea acesteia a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art.19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.