Social

Scandal la fabrica De’Longhi din Cluj. Conducerea ar fi ascuns un caz de infectare cu coronavirus

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate a Parlamentului, susține că, la fabrica De’Longhi din Jucu ar fi fost ascuns un caz de coronavirus.

Emanuel Ungureanu solicită DSP Cluj demararea unei anchete în două fabrici din Jucu și să ia măsuri pentru protejarea personalului. Acesta a publicat un clip video în care se poate vedea că fabrica nu a luat măsurile de protecție impuse la nivel național. De asemenea, deputatul spune că angajații care au sesizat problema conducerii au fost amenințați că dacă se opresc din lucru, nu vor primi șomaj tehnic.

„Dezastru la fabrica De Longhi din Jucu(jud Cluj)! Conducerea fabricii italiene din Jucu a ascuns mai multe zile faptul că un angajat a fost depistat cu COVID-19. După cum se poate vedea din imaginile filmate la sfârșitul lunii martie în fabrică și din mărturia unui angajat, în De Longhi nu s-au luat măsuri de protecție pentru angajați, cu toate că intraseră în vigoare măsuri drastice la nivel național în context Covid-19. Deși unii dintre cei care își câștigă pâinea în acest loc au reclamat conducerii situația, nu au fost ascultați, ba mai mult, au fost șantajați cu amenințarea că dacă se oprește lucrul NU vor putea primi cei 75% pentru șomaj tehnic”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul a publicat și mesajul primit de la un angajat, care spune că îi este frică să mai meargă la serviciu, întrucât în secția în care acesta operează, lucrează cot la cot peste 40 de angajați.

„Am ajuns să îmi fie frică să mai merg la serviciu! Lucrez la firma De Longhi România, firmă cu peste 1000 de angajați. Până în prezent firma nu și-a încetat activitatea. Eu sunt operator în secția de…. unde se lucrează non – stop 4 schimburi adică câte trei ture, schimbul 1,2 și 3 inclusiv sâmbăta și duminica. Suntem peste 100 de persoane simultan în hala secției mase plastice! Liniile de montaj producție sunt într-un corp de clădire separat de masele plastice. Liniile din producție lucrează doar schimbul 1 și 2 fără sâmbete și duminici. Sunt 5 linii. Pe câte o linie lucrează cot la cot peste 40 de oameni!”, a transmis angajatul.

De asemenea, el reclamă condițiile de la cantină, dar și faptul că naveta se face în autobuze pline.

„Masa se servește la cantina unde igienizarea veselei și a tacâmurilor lasă de dorit. Ar mai fi de menționat faptul că și la firma Bosch care este la doar 500 m cu peste 2000 de angajați, încă se lucrează în 4 schimburi. Naveta se face cu autobuze comune și depășim 50 de persoane într-un autobuz. Ne urcăm în autobuzele reci unde cineva ne ia temperatura cu un termometru din acela cu senzor. Din cauza că așteptăm în frig și e rece în autobuz termometrul dă niște valori imposibile, foarte mici. Ne întâlnim sute de persoane simultan la poarta de acces și ne îngrămădim să trecem la întrare și ieșire prin turnicheții aceia pe care trebuie să punem toți mâna ca să putem trece, la fel și pe zona unde se scanează legitimația”, a mai reclamat acesta.

Deputatul Emanuel Ungureanu cere Direcției de Sănătate Publică să demareze de îndată o anchetă la fabrica De’Longhi, dar și la Bosch, ambele din localitatea Jucu, și să ia măsuri pentru protecți angajaților.

„Somez public conducerea DSP Cluj să declanșeze mâine o anchetă la fabricile De Longhi și Bosch din localitatea Jucu, jud Cluj și să ia măsuri drastice pentru protecția angajaților! Solicit DSP Cluj să testeze urgent anti Covid TOȚI angajații De’Longhi și Bosch!”, a transmis Ungureanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.