Administrație

„Rămân deschise” sau „se redeschid”? Primarul din Câmpeni în luptă cu hermeneutica ordonanței militare

Primarul Câmpenilor, Ioan-Călin Andreș (foto dreapta)

După ce, în urmă cu zece zile, a decis că piața agro-alimentară din Câmpeni rămâne închisă din rațiuni de combatere a epidemiei de CoVid-19, primarul orașului, Ioan-Călin Andreș, este convins că Ordonanța Militară nr. 8/2020 îi cere să o redeschidă.

„Conform Ordonanței Militare nr. 8/2020, art. 3, alin.1, prin care se specifică faptul că toate piețele agroalimentare rămân deschise, începând de miercuri 15 aprilie 2020, se va deschide Piața Agroalimentară din Câmpeni urmând ca programul de funcționare să fie specificat în zilele următoare”, informează primarul.

Edilul din Câmpeni a analizat textul ordonanței în cauză și a decis că formularea „rămân deschise” trebuie să se concretizeze, în plan local, în „se redeschid”.

În consecință, el a decis că „piața va funcționa după reguli stricte, respectând condițiile igienico-sanitare. Astfel, pentru că în piață vor veni producători din cel puțin 5 județe (Bihor, Sibiu, Cluj, Hunedoara, Alba), este imperativ ca atât producătorii cât și persoanele care vor veni la cumpărături să respecte regulile impuse de Ministerul Sănătății

Aceste reguli spun că toți producătorii vor purta măști și mănuși, produsele puse în vânzare vor fi acoperite cu folie pentru a se evita contactul persoanelor, cumpărătorii vor folosi dezinfectant care va fi găsit la intrarea în piață, iar accesul la tarabe se va face urmând pașii celor care vor asigura buna desfășurare a activității. De asemenea, la „ambele accese în piață” vor fi jandarmi sau polițiști care vor permite accesul „unui anumit număr de oameni” la tarabe, urmând ca „apoi să intre alt număr de persoane”.

Piața Agroalimentară va funcționa 6 zile pe săptămână: luni – sâmbătă. Prioritate vor avea persoanele de peste 65 de ani, în intervalul orar stabilit de Ministerul Afacerilor Interne, respectiv 11:00 – 13:00.

„Mâine 14.04.2020, se va afișa pe site-ul primăriei orașului Câmpeni, orarul și regulamentul de funcționare al pieței agroalimentare (www.primariacimpeni.ro), mai promite primarul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.