Social

57 de persoane cu coronavirus sunt internate în județul Alba. Niciuna nu este în stare critică

57 de persoane diagnosticate cu CoVid-19 erau internate marţi în spitalele din Alba, din care majoritatea cu o evoluţie clinică bună, nefiind niciun caz în stare critică, potrivit unui comunicat dat publicităţii de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, potrivit sursei citate, situaţia continuă să fie „sub control” în judeţul Alba, după cum a afirmat directorul executiv adjunct, Daniela Popa Dreghici.

Conform DSP, până acum au fost înregistrate 118 cazuri pozitive. Şase persoane au fost declarate vindecate, iar patru au decedat.

În prezent sunt internate 57 de persoane, dintre care „majoritatea cu o evoluţie clinică bună şi niciun caz în stare critică”.

Alte 46 de persoane, asimptomatice sau care prezintă forme minore de îmbolnăvire, sunt izolate la domiciliu iar 5, în centrul special amenajat pentru izolarea personalului medical.

O „situaţie mai delicată” a apărut la Centrul de Dializă Nefromed din Alba Iulia, unde, până la acest moment, 11 persoane dializate, un medic şi trei asistente medicale au fost diagnosticaţi pozitiv.

“Deşi au fost testate toate persoanele dializate şi personalul angajat, continuăm reluarea periodică în testare a tuturor pacienţilor şi personalului medical din centru, la cele mai mici simptome, pentru a avea un control foarte strict privind starea de sănătate a acestei categorii extrem de expuse de pacienţi”, a precizat directorul executiv adjunct al DSP Alba.

Daniela Popa Dreghici a adăugat că din 26 martie, de când a început testarea în laboratorul propriu al DSP, au fost testate peste 1.800 de persoane.

„Prin creşterea capacităţii de testare la nivel judeţean, după intrarea în funcţiune a aparatului RT-PCR primit de SJU Alba, putem ajunge la circa 300 persoane testate zilnic. Vom efectua în continuare testarea persoanelor instituţionalizate în centre de asistenţă socială, precum şi a personalului angajat în aceste centre, la apariţia celei mai mici suspiciuni de infecţie COVID-19, pentru a preveni din timp apariţia cazurilor de îmbolnăvire la această categorie de persoane”, a adăugat Popa Dreghici.

Ea a explicat că dacă starea pacienţilor necesită supraveghere medicală, aceştia vor fi izolaţi în spitalul la care s-au prezentat, urmând ca, în cazul rezultatului pozitiv, să fie internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba.

„Dacă prezintă o formă severă de îmbolnăvire şi pacientul prezintă şi alte patologii cronice, se va transfera la Spitalul suport Blaj, cel care deserveşte cazurile grave din judeţ. Când capacitatea de internare a Secţiei Infecţioase din SJU Alba este depăşită, pacienţii cu forme medii sunt transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, denumit generic spital de linia a II-a. Având în vedere creşterea cazurilor de îmbolnăvire în zona Munţilor Apuseni, am solicitat Ministerului Sănătăţii includerea pe lista spitalelor de linia a II-a şi a Spitalului Orăşenesc Abrud”, a mai spus directorul executiv adjunct al DSP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.