Administrație

Anchetă epidemiologică la spitalul din Aiud. Cinci angajate au fost testate pozitiv cu CoVid-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Aiud, unde cinci angajate, două asistente şi trei infirmiere, au fost testate pozitiv cu CoVid-19, urmând să fie efectuat din nou instructajul personalului medical.

O echipă „s-a deplasat la Spitalul Municipal Aiud, unde a fost demarată o anchetă epidemiologică. Va fi efectuat încă odată instructajul personalului medical. Totodată, vor fi recoltate probe personalului medical, pentru a fi testat”, a anunţat, marţi, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, până marţi au fost analizate 116 probe trimise de Spitalul Municipal Aiud. „Azi vor mai fi trimise 50 de probe”, a adăugat directorul executiv al DSP Alba.

Săptămâna trecută a fost confirmată cu noul coronavirus o infirmieră, iar luni alte trei infirmiere şi două asistente de la unitatea medicală din Aiud. Femeile sunt asimptomatice.

În judeţul Alba, numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns marţi la 118, faţă de 110 în ziua precedentă. Şase persoane au fost declarate vindecate, iar patru au decedat.

Potrivit lui Alexandru Sinea, luni au fost analizate în judeţ circa 300 de probe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.