Economie

„Aprozarul Virtual”, lansat național, este pus gratuit la dispoziția micilor producători din țară

„Aprozarul Virtual”, o platformă on-line lansată iniţial, în 26 martie, pentru a sprijini producătorii locali din comuna Ciugud, devine naţional şi este pus gratuit la dispoziţia micilor producători români pentru a-şi vinde produsele în timpul crizei, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

„Fiecare producător, din orice colţ al ţării, va putea să se înscrie gratuit în platforma on-line şi va avea propriul său aprozar virtual unde va putea adăuga fotografii cu produse, va putea completa oferte sau actualiza continuu stocul de marfă. Mai mult, fiecare comunitate sau administraţie locală din România va putea să aibă propria piaţă virtuală, unde micii producători vor putea să îşi promoveze mărfurile şi să interacţioneze cu clienţii”, menţionează comunicatul Primăriei Ciugud.

Potrivit sursei citate, la rândul lor, cumpărătorii vor avea la dispoziţie posibilităţi multiple prin care să îşi aleagă produsele dorite, dar şi posibilitatea de a-şi găsi producătorii cei mai apropiaţi de zona în care locuiesc.

Cumpărătorul va putea lăsa mesaje cu aprecieri privind produsele cumpărate şi, totodată, va putea recomanda aceste produse şi către prietenii sau cunoscuţii săi.

„Credem că, în aceste vremuri grele, trebuie să ne gândim, mai mult ca oricând, şi la micul producător de la sat, care din produsele obţinute cu sudoare şi multă trudă îşi asigură traiul zilnic. Oamenii aceştia demni şi harnici nu strigă după ajutor, nu se plâng, ci continuă să muncească, cu faţa arsă de soare şi cu mâinile brăzdate de trudă, în speranţa că noi, consumatorii, vom alege să punem pe masă produsele lor”, spun membrii echipei „Aprozar Virtual”.

O platformă on-line care are ca scop promovarea ofertei producătorilor locali şi a produselor acestora, „Aprozarul Virtual” este o idee care a pornit din Ciugud, comuna care a iniţiat în România conceptul „Smart Village” (Satul Inteligent).

Cei care doresc pot să viziteze „Aprozarul Virtual” accesând www.aprozarulvirtual.ro sau să urmărească Pagina de Facebook cu acelaşi nume.

„Aprozarul Virtual” a fost lansat, în 26 martie, de Primăria Ciugud, măsură luată în contextul în care mulţi dintre producătorii locali nu mai aveau posibilitatea să îşi vândă marfa din cauza măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului CoVid-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.