Social

Cele patru cadre medicale de la Spitalului Județean au fost declarate vindecate

Cele patru cadre medicale ale secției de gastroenterologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, depistate pozitiv cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) la începutul lunii aprilie, au fost declarate vindecate după ce două teste efectuate consecutiv au ieșit negative, informează reprezentanții instituției.

În total, de la începutul evoluției pandemiei, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia au fost testate 352 de cadre medicale, dintre care 346 de probe au fost negative și 6 pozitive. Patru cadre medicale, ale secției de gastroenterologie, au fost declarate vindecate, respectiv: 1 medic, 2 asistenți medicali și 1 infirmier. Două cadre medicale declarate pozitiv în urma testării, 1 asistent medical și 1 infirmier, de la secția de secția de Urologie și din cadrul secției special amenajate pentru îngrijirea pacienților suspecți de CoVid-19 (denumită izolator; situată în clădirea principală a SJU Alba Iulia), au o stare generală de sănătate bună.

Testarea personalului medico-sanitar din cadrul SJU Alba Iulia decurge în condiții corespunzătoare – cu rezultate în ziua recoltării probelor –, fiind îmbunătăță, din 11 aprilie, odată cu punerea în funcțiune, în propriul laborator, a unei linii complete de diagnosticare a cazurilor de CoVid-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Spre exemplu, în cursul zilei de joi, 16 aprilie, au fost testați 30 de angajați ai SJU Alba Iulia (toți cu rezultate negative).

Transmitem tuturor locuitorilor județului Alba să respecte cu strictețe măsurile luate de autoritățile publice implicate în prevenirea răspândirii cazurilor de CoVid-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.