Social

Mitropolitul Ardealului, în Pastorala de Paști: A sosit poate vremea ca, înainte de a fi prea târziu, să ne întoarcem la Dumnezeu

Mitropolitul Laurențiu Streza spune că acum este prilejul de a arăta că suntem creștini adevărați, când „suntem cuprinși din multe părți de frică, de teamă, de deznădejde”

Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, afirmă, în Pastorala de Sfintele Paști, că „a sosit poate vremea ca, înainte de a fi prea târziu, să ne întoarcem la Dumnezeu, să devenim creștini adevărați”.

„A sosit poate vremea ca, înainte de a fi prea târziu, să ne întoarcem la Dumnezeu, să devenim creștini adevărați, și nu doar de circumstanță. Să împlinim poruncile Tatălui Ceresc, să păzim posturile, să Îl căutăm pe Dumnezeu în smerenie, simplitate și iubire milostivă, înlăturând, din noi și dintre noi, ura și dușmănia. Să căutăm și să urmăm viața simplă și curată a părinților și strămoșilor noștri, ale cărei roade sunt: credința, dragostea, bucuria, îndelunga răbdare, discernământul, trezvia și nădejdea. Să împlinim întru totul porunca iubirii, căutând:pacea cu Dumnezeu, pacea cu semenii sau pacea socială și pacea cu noi înșine!”, îndeamnă mitropolitul Ardealului.

El amintește că poporul român a mai trecut prin crize, dar a putut trece peste ele, cu ajutorul credinței în Dumnezeu.

„Timpurile care ne așteaptă sunt timpurile unei cerneri, ale unei lămuriri spirituale. Poporul nostru a trăit vremuri de criză în decursul istoriei lui, în care a fost privat atât de bunuri materiale, cât și spirituale, dar a putut trece peste toate fiindcă a știut să își îndrepte cu totul nădejdea spre Dumnezeu, Singurul care poate face lucruri mari și minunate tuturor celor care, cu dragoste sinceră, păzesc poruncile Lui”, spune mitropolitul Ardealului.

Laurențiu Streza afirmă că acum este prilejul de a arăta că suntem creștini adevărați, când „suntem cuprinși din multe părți de frică, de teamă, de deznădejde”.

„Trăim acum un răstimp în care întreaga lume trece prin multă suferință și strâmtorare. Suntem cuprinși din multe părți de frică, de teamă, de deznădejde. Este însă pentru noi prilejul de a arăta că suntem creștini adevărați și că am înțeles și am învățat de la Hristos, al Cărui Nume Îl purtăm, cum putem să le biruim pe toate: alergând cu tot sufletul la ‘vorbirea cu Dumnezeu’ prin rugăciune, la apropierea de El prin postire, prin lacrimi și prin mărturisire, încredințându-ne viața noastră întru totul purtării Lui de grijă. Singura noastră teamă trebuie să fie teama de păcat, teama de a nu-L supăra pe Dumnezeu prin păcatele noastre. Îndepărtarea de El este cauza a tot răul din lume. Dumnezeu îngăduie toate aceste încercări venite asupra noastră pentru a ne îndrepta. Atunci când ne vom întoarce cu toată inima spre El, lăsând toate cele ale lumii, atunci și El Se va milostivi spre noi și ne va ridica din necazurile care acum ne împresoară”, afirmă mitropolitul Ardealului.

Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului îi îndeamnă pe credincioși să se roage pentru cei bolnavi, pentru cadrele medicale care îi îngrijesc, dar și pentru cei decedați și familiile lor.

„Din tot sufletul nostru să înălțăm rugăciuni pentru toți cei bolnavi, spre grabnica lor însănătoșire, și pentru toți medicii, asistenții și tot personalul medical, care îi îngrijesc cu multă dăruire pe cei în spitale, și pentru cei care ne ocrotesc pe toți. Ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească pe cei plecați din această lume, în aceste condiții grave, și să dăruiască har mângâietor familiilor îndoliate”, mai spune el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.