Social

Peste 22% dintre bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus, vindecați

Peste 22% dintre pacienții din Alba infectați cu CoVid-19 s-au vindecat, iar peste 3% au decedat, potrivit informațiilor date, luni, publicității de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, potrivit sursei citate, dintre cele 158 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, 38 au fost declarate vindecate, ceea ce înseamnă 22,78% din total. Până luni, în Alba au fost înregistrate şi 5 decese din cauza acestei boli, adică 3,16% din totalul celor infectați.

Potrivit DSP Alba, sunt confirmate 158 de cazuri, mai mult cu 3 decât numărul menționat în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

În ultimele două zile, a fost înregistrat un singur caz, însă numărul celor vindecați a crescut cu 9.

În contextul Sărbătorilor Pascale, cele două laboratoare din Alba în care se efectuează testări lucrează alternativ. Astfel, duminică, au fost prelucrate 58 de teste pe linia de testare a Spitalului Județean de Urgență (SJU), iar luni, se estimează că vor fi analizate în jur de 100 de teste în laboratorul DSP, urmând ca de marți să se lucreze în paralel.

„Suntem pregătiți la nivelul județului să creştem capacitatea de testare – în funcție de necesități şi respectând, totodată, regulamentul aplicabil la nivel național – la peste 600 de teste efectuate zilnic pe cele două linii existente, ale Spitalului Județean şi DSP. Numărul de teste efectuate depinde strict de probele trimise de spitale şi încadrarea în algoritmul național. (…). Prioritatea noastră rămâne în continuare testarea tuturor celor eligibili, precum şi a persoanelor aflate în linia 1. Trebuie să protejăm spitalele cu orice preț”, a afirmat, luni, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

El a adăugat că DSP a semnat două protocoale de colaborare cu DSVSA şi OSPA Alba, având ca obiect achiziția a două linii de testare RT PCR.

„În perioada următoare, în funcție de livrările furnizorilor, DSP Alba va avea în dotare 3 linii de testare RT PCR, cu o capacitate de peste 1.500 de teste/zi”, a declarat Alexandru Sinea.

În acest sens, ca urmare a angajărilor recente la DSP, specialiștii din laborator au început formarea personalului nou angajat în vederea constituirii mai multor echipe de testare, a mai spus directorul executiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.