Mozaic

Se ridică restricțiile! Cum ni se va schimba viața în următoarele zile?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit duminică, la Digi24, despre criteriile în funcție de care va începe ridicarea restricțiilor de circulație.

Ministrul Sănătății spune că restricțiile vor începe să fie ridicate treptat în România, în funcție de mai multe criterii: numărul deceselor, evoluția focarelor, gradul de afectare a personalului medical, aglomerația din secțiile ATI și curba cazurilor noi.

Relaxarea va fi în funcție de ore și pe categorii de vârstă

„Dacă observăm o scădere a numărului de cazuri noi timp de două săptămâni, de-abia după putem să ne gândim la alte metode (de prevenire a răspândirii virusului – nota red.)”, a spus Nelu Tătaru. „(Decizii privind relaxarea) vor veni când vom vedea acea curbă a cazurilor noi că începe să scadă și vom lua în funcție de fiecare comunitate în parte. Încă avem focare în expansiune, avem transmitere locală și avem motive să fim precauți”, a spus ministrul Sănătății.

„Sunt multe propuneri de la Comitetul Științific. Vom face o evaluare peste o săptămână. Când va veni vorba de relaxare, se va face pe fiecare localitate. Ne gândim să vedem în funcție de spitalele suport, ca cei asimptomatici să plece în zone tampon, să nu infecteze. Până la un prim test negativ, sa fie duși in zonele tampon. Nu vom scoate vârstnicii din familii”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

Mască și mănuși obligatorii la ieșirea din case

„Aceste măsuri se referă la anumite relaxări privind orele la care putem ieși din casă, dar vor veni cu mai multe restricții cum sunt mască și mănuși. La anulare ne gândim să redeschidem anumite spații, anumite locuri de muncă, dar nu la reluarea competițiilor sportive”, a declarat Nelu Tătaru.

„A fost un context de sărbători, la nivelul laboratoarelor au venit mai puține probe recoltate. Dacă acest trend se va menține și săptămâna viitoare, vom putea vorbi de o aplatizare a curbei și ne apropiem de momentul în care vom descrește, ca număr de cazuri. Încă suntem precauți și menținem măsurile de izolare”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.