Social

Pescari amatori, amendați de jandarmi pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare

Doi tineri din Alba au fost amendați de jandarmi cu câte 2.300 de lei, după ce au fost surprinși la pescuit pe o baltă naturală neamenajată, în perioada de prohibiție și, totodată, fără a avea asupra lor declarație pe proprie răspundere.

„Un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Aiud, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a surprins două persoane care pescuiau pe o baltă naturală neamenajată din Noșlac, în apropierea râului Mureș. La solicitarea jandarmilor, cei doi bărbați, de 19, respectiv 24 de ani, nu au putut prezenta permisele de pescuit, dar nici declarațiile pe proprie răspundere privind circulația în afara locuinței/gospodăriei”, se menționează într-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres, de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Alba.

Jandarmii au aplicat fiecăruia amenzi în valoare totală de 2.300 de lei, plus avertismente. Mai exact, 300 de lei pentru încălcarea O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, respectiv 2.000 de lei conform O.U.G. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

„Atragem atenția asupra faptului că, prin Ordonanța Militară nr. 8/2020, este permisă circulația titularilor autorizațiilor/permiselor de pescuit comercial în vederea desfășurării activităților, dar nu sunt permise alte activități recreative de pescuit”, mai menționează comunicatul IJJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.