Social

Suport psihologic online, oferit angajaților din instanțele de judecată

Toţi angajaţii Curţii de Apel (CA) Alba Iulia şi ai celor 19 instanţe din circumscripţia teritorială a acesteia – din Alba, Hunedoara şi Sibiu, pot beneficia de suport psihologic de specialitate oferit online de psihologul instanţei, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

„Începând din această săptămână, toţi angajaţii Curţii de Apel Alba Iulia şi ai celor 19 instanţe din circumscripţia teritorială pot beneficia de suport psihologic de specialitate, oferit online de psihologul Curţii de Apel Alba Iulia. În contextul actual, al măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus, prin introducerea serviciilor psihologice online la nivelul Curţii de Apel Alba Iulia se doreşte limitarea deplasării beneficiarilor la cabinetul psihologului din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia şi, în acelaşi timp, asigurarea, pentru personalul din instanţe, a suportului necesar gestionării trăirilor emoţionale asociate situaţiei prezente, identificării resurselor personale în vederea depăşirii posibilelor implicaţii apărute în plan profesional, personal, familial”, a precizat Biroul de Informare şi Relaţii Publice.

Principalele activităţi oferite online, oricând este nevoie, se referă la informarea şi formarea profesională şi personală a angajaţilor, consiliere psihologică individuală şi de grup, cu asigurarea corespunzătoare a confidenţialităţii datelor.

„Pentru a beneficia de sprijin psihologic online, personalul, indiferent că îşi desfăşoară activitatea în această perioadă la instanţă sau de acasă, au nevoie de un laptop sau computer cu webcam şi microfon, conexiune bună la internet, telefon şi să completeze un formular de înscriere personalizat. Formularele de înscriere vor ajunge direct la psihologul instanţei, asigurându-se astfel confidenţialitatea datelor personale şi a întregului demers de înscriere, urmând ca data programării, ora sau alte informaţii de interes să fie comunicate în cel mai scurt timp posibil, direct pe adresa de email furnizată de beneficiar”, a mai arătat sursa citată.

De asemenea, pentru informarea corespunzătoare a personalului au fost puse la dispoziţia tuturor angajaţilor din instanţe informaţii cuprinzătoare privind serviciile online oferite de psihologul instanţei, în special consilierea psihologică de grup sau individuală, după caz.

La CA Alba Iulia îşi desfăşoară activitatea, în prezent, un psiholog, ce are statut de personal contractual. El deserveşte întreg personalul CA Alba Iulia şi al instanţelor din circumscripţia teritorială.

Statul de funcţii al CA Alba Iulia şi al celor 19 instanţe din circumscripţie cuprinde, la acest moment, 938 de posturi, dintre care 290 de judecători, 568 de grefieri sau alt personal auxiliar de specialitate şi conex, 12 de asistenţi judiciari, 41 de funcţionari publici şi 27 de posturi din categoria personalului contractual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.