Social

Când ar putea să scadă numărul îmbolnăvirilor. Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre vârful pandemiei de CoVid-19 în România. Secretarul de Stat se aşteaptă ca spre finalul lunii să se scadă numărul treptat.

Secretarul de Stat a declarat că autoritățile se aşteaptă la un val de îmbolnăviri după sărbătorile pascale din acest weeekend, iar vârful pandemiei ar putea fi pe 23-24 aprilie.

„Avem un model care zice că vârful va fi zilele acestea. Asta ar însemna să ajungem la un platou sau să începem să scădem. E alt model care zice că până în 23-24 aprilie va fi vârful. Mai e un model care zice că 4-6 mai va fi vârful. Un model optimist poate să devină foarte pesimist dacă fazele pe care s-a făcut calculul se schimbă. Calculul e făcut luând în considerare măsurile luate, măsurile de distanțare, limitările. Dacă limitările sunt încălcate și nu sunt respectate, tot acest model de calcul se schimbă și trebuie refăcut. Și atunci, e posibil să găsim un model mult mai pesimist. Nu am să lansez cifre, rămâne să vedem cum vom evolua. Noi avem speranța ca vârful să-l atingem undeva la sfârșitul lunii aprilie-mai și de atunci să mergem în jos. Totul depinde de cum ne comportăm în această perioadă”, a declarat Arafat la Antena 3.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.