Social

Decizie definitivă în dosarul „crimei de la Mediaș”

Momentul crimei de la Mediaș, surprins de camerele de supraveghere din zonă

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a majorat miercuri pedepsele date inițial la Tribunalul Sibiu pentru doi dintre inculpații din dosarul „crimei de la Mediaș”, fiind dispusă, totodată, și majorarea cuantumului daunelor morale acordate părților civile, decizia fiind definitivă.

Instanța a procedat la o nouă judecată, dispunând în final ca pedepsele pronunțate de Tribunalul Sibiu inculpaților Paul Anghel și Ovidiu Ioan Otvos, de 5 ani și 2 luni, respectiv de 4 ani și 2 luni, să fie majorate la 6 ani și 10 luni de închisoare, respectiv la 7 ani și 8 luni închisoare.

În ceea ce îl priveşte pe Marius Rusu, acesta a fost condamnat de Tribunalul Sibiu la 12 ani şi 4 luni de închisoare, la care instanţa a adăugat şi restul rămas neexecutat de 777 zile închisoare din pedeapsa de 13 ani închisoare dispusă în 2004 printr-o sentinţă a Tribunalului Alba, urmând ca inculpatul să execute în final 14 ani 5 luni şi 16 zile de închisoare.

Instanţa a dispus, de asemenea, şi confiscarea de la acest inculpat a unui cuţit, corp delict, ridicat cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului la data de 13 ianuarie 2019.

Decizia pronunţată miercuri de CA Alba Iulia este definitivă.

Cei trei au omorât în ianuarie 2019 un tânăr în fața unui club din municipiul Mediaș. Potrivit procurorilor, doi dintre aceștia fuseseră eliberați în baza recursului compensatoriu, unul în mai 2018, iar celălalt în iunie 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.