Social

Doctorul Streinu-Cercel a fost dat demis din Comisia specială anti-CoVid

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Timişoara, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al CoVid-19, precizând că acesta nu mai este nici membru al comisiei.

„Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-CoVid, era chiar preşedinte. Noi avem discuţii, sunt propuneri, chiar şi aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul. (…) Gândim şi oportunităţi, protejăm persoanele vârstnice, dar nu am putut fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gândiri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcţia de președinte al acestei comisii, i-am comunicat şi dânsului acest lucru”, a afirmat Tătaru.

Profesorul doctor Adrian Streinu Cercel a fost înlocuit din funcția de președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al CoVid-19, a informat Ministerul Sănătăţii.

„Conducerea Ministerului Sănătății a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al CoVid-19 prin introducerea mai multor specialiști în boli infecțioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum și înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din funcția de președinte al acestei comisii”, afirmă Ministerul Sănătății într-o informare transmisă joi.

Adrian Streinu-Cercel a prezentat presei, în minivacanţa de Paşte, un plan propriu cu măsuri de combatere a răspândirii CoVid-19 după expirarea stării de urgenţă, intitulat „Programul Vacanța Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/CoVid-19″, printre măsurile prevăzute fiind şi izolarea la domiciliu pentru 3 luni a persoanelor de peste 65 de ani şi chiar extragerea din familii a acelor bătrâni care locuiesc cu membri de familie mai tineri şi cazarea lor la hoteluri rechiziţionate de stat.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că nu se vor impune restricţii speciale vârstnicilor şi nici izolarea acestora, susţinând că atunci când autorităţile vor lua decizia de a relaxa restricţiile, acestea vor viza toate grupele de vârstă. Poziţii similare au fost exprimate apoi şi de către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.