Mozaic

Ministrul Tătaru: „Ne apropiem de vârful pandemiei”. Câte cazuri am putea avea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru (stânga), spune că depinde numai de atitudinea oamenilor dacă vârful pandemiei va veni mai devreme sau mai târziu

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Deva, că ne apropiem de un vârf al pandemiei de CoVid-19, însă a precizat că depinde numai de atitudinea oamenilor dacă acesta va veni mai devreme sau mai târziu, iar numărul de cazuri va rămâne la un nivel de 10.000-12.000 sau va crește spre 15.000.

„Suntem înspre vârful pantei, spun eu. Rămâne să ţină doar de noi dacă atingem acest vârf mai devreme sau mai târziu şi dacă rămânem la 10.000-12.000 de cazuri, cât suntem acum, sau vom merge spre 15.000 sau mai mult”, a spus Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, el a menționat că este posibil ca spitalele să rămână în coordonarea Ministerului Sănătății, iar partea de ordonator de credite să revină autorităților județene sau locale.

„Noi, ca minister, am luat în coordonare toate spitalele din România. Subordonarea rămâne, în continuare, ca şi ordonator de credite, către consiliile locale sau consiliile judeţene. (…) Ne gândim ca partea de coordonare să poată rămâne la Ministerul Sănătăţii. Subordonarea să rămână la autorităţile locale sau judeţene, dar coordonarea, ne gândim să o luăm la nivelul Ministerului Sănătăţii”, a afirmat ministrul.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat joi Spitalul Județean de Urgență din Deva, unde s-a întâlnit cu managementul militar al unității și cu cadrele medicale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.