Social

Poliția l-a descoperit pe cel care a provocat incendiul de la Mănăstirea Râmeț

Un bărbat din judeţul Botoşani este cercetat pentru distrugere din culpă după ce ar fi lăsat nesupravegheate resturile vegetale incendiate în apropierea depozitului de lemne al Mănăstirii Râmeţ şi a provocat daune de peste 200.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, la data de 22 aprilie 2020, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au identificat pe un bărbat de 58 de ani, din judeţul Botoşani, voluntar în cadrul unei mănăstiri situată în localitatea Valea Mănăstirii, comuna Râmeţ, ca persoană bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de distrugere din culpă, în urma căreia au fost distruse, prin incendiere, mai multe anexe şi depozitul de lemne.

Incendiu la Mănăstirea Râmeț. Focul a cuprins magazia de lemne

Din cercetări a rezultat că, la data de 16 aprilie 2020, în jurul orei 15,00, bărbatul ar fi curăţat livada cu pomi fructiferi şi plantaţia de viţă de vie, situată în imediata apropiere a depozitului de lemne al mănăstirii şi ar fi dat foc resturilor vegetale şi crengile uscate.

Pompierii cred că incendiul de la Mănăstirea Râmeț a fost provocat intenționat

Focul ar fi fost lăsat nesupravegheat și s-ar fi extins și propagat cu repeziciune, cuprinzând două anexe, în care erau depozitate lemne, provocând pagube care au fost stimate la 200.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.