Social

600 de teste pentru CoVid-19 au fost prelucrate vineri. Niciun caz nou în ultimele două zile

600 de teste sunt prelucrate vineri în Alba, județ în care, de la începutul săptămânii, au fost înregistrate doar trei cazuri noi.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, vineri, în județul Alba, urmează să fie prelucrate circa 600 de probe în cele două laboratoare, 450 dintre acestea fiind destinate testării personalului din centrele DGASPC care va fi de serviciu în următoarele două săptămâni.

„Din cele 600 de teste, 400 urmează să fie prelucrate în laboratorul DSP Alba. Este absolut necesar să ne asigurăm că excludem orice risc în ceea ce privește persoanele vulnerabile instituționalizate, aflate în categorii de risc, cum sunt și cele din centrele DGASPC. Deși poate părea un număr mare de teste, nu acționăm în afara algoritmului național de testare, ci, din contră, ne străduim să menținem trendul ultimelor zile când nu a mai fost înregistrat niciun caz pozitiv în județ”, a declarat directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

Pentru a doua zi consecutiv, nu a fost înregistrat niciun caz nou de infectare cu CoVid-19, în condițiile în care joi au fost analizate 534 de teste, iar miercuri, 431.

În total, în Alba au fost efectuate, până în prezent, 5.526 de teste.

Din cele 160 de cazuri pozitive, 76 de persoane au fost declarate vindecate, adică 47,5%.

Au fost înregistrate și opt decese, respectiv 5% dintre pacienți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.