Administrație

Încep lucrările pentru reabilitarea SJU, o investiție de peste 13,7 milioane de lei

Reabilitarea energetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, o investiţie de peste 13,7 milioane de lei, va demara în 4 mai, după ce vineri a fost semnat contractul cu compania care a câştigat licitaţia pentru acest proiect.

„Contractul de achiziţie publică de lucrări privind realizarea obiectivului de investiţii ‘Reabilitarea energetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia’, în valoare totală de 13.773.645 de lei (inclusiv TVA), a fost semnat, vineri, 24 aprilie, de către reprezentanţii unităţii medicale şi ai companiei care a câştigat licitaţia pentru acest proiect. Lucrările vor începe în data de 4 mai 2020, iar durata de execuţie a contractului este de 16 luni”, se menţionează într-un comunicat postat, vineri, pe pagina de facebook a SJU Alba Iulia.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Consiliul Judeţean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, va suporta 2% din valoarea proiectului european, dar şi celelalte cheltuieli neeligibile.

În urma finalizării acestei investiţii, vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon în atmosferă, va fi diminuat consumul de energie primară, vor fi instalate panouri solare care vor ajuta la producerea apei calde şi curentului, obţinerea energiei primare din surse regenerabile, vor fi implementate măsuri suplimentare faţă de prevederile minime legislative în domeniul accesibilizării infrastructurii (marcaje rezonatoare în zona rampelor de acces, indicator Braille etc).

„Lucrările de reabilitare termică presupun, între altele, o intervenţie asupra anvelopei construcţiilor pentru construcţiile clădirilor spitalului, policlinicii, medicina legală, centrala termică, bucătărie şi spălătorie. Lucrările au un rol determinant în asigurarea confortului, în special a pacienţilor şi implicit şi a personalului medical, prin creşterea capacităţii de termoizolare, respectiv economisirea resurselor energetice prin eliminarea pierderilor de căldură prin pereţii exteriori. Izolarea termică a anvelopei se va face la exterior. Pentru susţinerea panourilor solare va fi realizată o structură metalică”, mai arată sursa citată.

În urma finalizării acestei investiții, clădirile spitalului din Alba Iulia vor trece într-o clasă energetică superioară, prin îmbunătățirea eficienței energetice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.