Social

Spitalul Blaj tratează 20 de persoane infectate cu CoVid-19

20 de persoane sunt internate vineri în Spitalul Municipal Blaj, unitatea din Alba unde sunt tratați pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu CoVid-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice.

Din 2 aprilie, în spitalul din Blaj, spital suport pentru cazurile de CoVid-19, au fost tratați 45 de bolnavi, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres de către Primăria Municipiului Blaj.

„Până la data de 24 aprilie, 17 pacienți s-au vindecat și au fost externați din Spitalul Blaj, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția boli infecțioase a SJU Alba Iulia și 5 pacienți au decedat”, precizează sursa citată.

În prezent, sunt internați în acest spital 20 de pacienți, din care 10 în secția de Boli infecțioase (4 favorabili, 6 staționari), 6 pacienți în secția Interne (2 favorabili, 4 staționari) și 4 în ATI, toți staționari, potrivit sursei citate.

La nivelul municipiului Blaj nu există, până acum, persoane confirmate cu CoVid-19, aici fiind inclus și personalul care își desfășoară activitatea la Spitalul Municipal Blaj.

În total, potrivit Direcției de Sănătate Publică, în Alba au fost confirmate cu noul coronavirus 160 de persoane, din care aproape jumătate, respectiv 76, s-au vindecat, iar 8 au decedat. Numărul celor internați în prezent este de 59.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.