Mozaic

Epidemiologul Molnár Géza: Măști – da, restaurante – nu!

Epidemiologul Molnár Géza (foto) trage un semnal de alarmă cu privire la redeschiderea școlilor și nu consideră prioritate redeschiderea restaurantelor.

Molnar Geza este de părere că măsurile cu privire la purtarea măștilor de protecție sunt bine venite, însă este de părere că redeschiderea localurilor în care se pot strânge mulți oameni trebuie amânată.

„Aș lăsa la ultimul loc mersul la restaurant și întâlnirile în multe persoane, reluarea învățământului este foarte importantă. Trebuie păstrată distanțarea fixă în limita posibilităților. (…) Cu cap se poate organiza și acest lucru (…) unde sunt clase suficiente se poate face despărțirea. Sunt o serie de mijloace ca păstrarea distanțării fizice în limita posibilităților”, a declarat Molnár Géza.

Epidemiologul român se așteaptă ca rata morbidității în ceea ce privește CoVid-19 să scadă.

„Eu cred ca suntem pe un platou în acest moment și cred ca este un lucru îmbucurător, urmează scăderea morbidității, asta nu înseamnă că virusul va dispărea. Fără discuție purtarea măștii și mănușilor cel puțin pe o lună de zile sunt binevenite. Și foarte mare atenție la igienă personală”, a mai a spus epidemiologul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.