Social

A fost reținut braconierul care a împușcat doi cai

Fotografie de arhivă

Un tânăr dintr-un sat din Apuseni a fost reținut de polițiști pentru braconaj cinegetic, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, uz de armă letală, fără drept, și violare de domiciliu, după ce, săptămâna trecută, a împușcat doi cai aflați la pășunat în timp ce vâna, fără a deține o autorizație.

„Se pare că, în seara zilei de 21 aprilie, tânărul, care este deţinător legal de armă de vânătoare, s-ar fi deplasat pe raza localităţilor Sărtaş şi Valea Lupşii, pentru a vâna, fără însă a deţine o autorizaţie. Tânărul ar fi împuşcat doi cai, care aparţineau unei familii din Valea Lupşii, aflaţi la păşunat, confundându-i, cel mai probabil, cu vânat. Ulterior, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinţei proprietarilor animalelor, după care s-a întors la animale şi l-a ucis pe unul dintre cai, care iniţial fusese doar rănit”, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, pentru a ascunde urmele faptelor sale, tânărul, ajutat de un bărbat de 40 de ani, din comuna Lupşa, a îngropat animalele moarte şi a mascat zona cu vegetaţie.

În vârstă de 21 de ani, tânărul, din comuna Lupșa, a fost reținut de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase. El urmează să fie prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.