Administrație

Materiale sanitare donate de municipalitatea Lanzhou din China orașului Alba Iulia

Materiale sanitare – combinezoane, măști chirurgicale și mănuși de unică folosință – au fost donate de municipalitatea Lanzhou, din China, orașului Alba Iulia, urmând să fie distribuite și folosite de personalul cu rol în procedurile de izolare și carantinare a persoanelor suspecte de infecția cu SARS-CoV-2.

„Municipiul Alba Iulia a primit din partea municipalității Lanzhou (provincia Gansu) din China o donație constând în materiale sanitare. Acestea vor fi distribuite și folosite de personalul cu rol în procedurile de izolare și carantinare a persoanelor suspecte de infecția cu SARS-CoV-2”, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Robert Roman.

Potrivit acestuia, donația constă în 8.000 de măști chirurgicale, 2.000 de perechi de mănuși și 200 de combinezoane, toate de unică folosință.

Reprezentanții Primăriei au anunțat miercuri și că a fost instituită măsura obligatorie de purtare a măștilor de protecție facială în spațiile potențial aglomerate – piețe agroalimentare, magazine, supermarketuri, hypermarketuri, magazine de bricolaj etc – din Alba Iulia.

Aceste măsuri sunt obligatorii atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători.

Totodată se recomandă utilizarea mănușilor de protecție. Măsura distanțării sociale (1,5 metri) este obligatorie în toate spațiile potențial aglomerate.

„În cazul în care nu există posibilitatea achiziționării de măști chirurgicale sau a altor tipuri de măști cu factor de protecție, pot fi folosite măști confecționate din material textil”, a decis Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.