Social

Patru bolnavi de coronavirus au fost externați din Spitalul Blaj; numărul total al vindecărilor a ajuns la 22

Alţi patru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost externaţi din Spitalul Municipal Blaj, unde sunt trataţi doar bolnavii cu forme severe sau grave de COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, ridicând la 22 numărul total al celor declaraţi vindecaţi în această unitate.

„Astăzi, 28 aprilie 2020, au fost externaţi încă patru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au fost internaţi și trataţi la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile grave de CoVid-19. Cei patru pacienţi au fost externaţi după ce li s-au efectuat încă două teste pentru CoVid-19, acestea ieșind negative”, sinformează un comunicatul dat publicităţii de autorităţile locale.

Potrivit sursei citate, numărul pacienţilor vindecaţi și externaţi la Spitalul Municipal Blaj a ajuns, de la începutul activităţii ca spital suport pentru tratarea cazurilor de CoVid-19, la 22.

În altă ordine de idei, joi dimineaţă va începe o acţiune de dezinfectare a străzilor din municipiul Blaj, operaţiune făcută cu un utilaj modern, de ultimă generaţie, pus la dispoziţie în mod gratuit de S.C. Polaris M. Holding Constanţa, filiala Alba Iulia.

„Dezinfectarea va fi făcută cu o soluţie pe bază de clor, care nu dăunează sănătăţii. Aceasta vizează atât carosabilul, cât și aerul, iar dezinfectarea se va efectua pe toate străzile din oraș, acolo unde utilajul va putea intra”, a transmis Primăria municipiului Blaj.

Tot începând de joi, magazinele alimentare din Blaj pot funcţiona între orele 7,00 și 22,00, măsură luată în condiţiile în care a fost modificat programul de circulaţie a persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani.

Prin hotărârea nr.14/29 aprilie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Blaj „se acordă, începând cu data de 30.04.2020 până în data de 14.05.2020 inclusiv, posibilitatea unităților de alimentație publică din municipiul Blaj – altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activității pe perioada stării de urgență – de a-și stabili orarul de funcționare între orele 07:00-22:00”, au transmis autoritățile locale.

Hotărârea abrogă prevederile articolului 2 din Hotărârea CLSU Blaj nr. 11/15 aprilie, prin care orarul de funcționare al unităților de alimentație publică – altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activității pe perioada stării de urgență – era limitat între orele 9,00 și 21,00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.