Social

„Uniți pentru Alba”, o platformă comună de acțiune a mai multor asociații civice

Mai multe acțiuni prin care s-au livrat echipamente de protecție sanitară unor instituții sau spitale ori au fost distribuite pachete cu produse de igienă persoanelor din grupa de risc au avut loc în Alba prin intermediul unui proiect intitulat „Uniți pentru Alba”, o platformă comună de acțiune, comunicare şi mobilizare de fonduri pentru situații de criză.

„Un grup de asociații şi inițiative civice din județul Alba, respectiv Asociația AS 2001 Alba Iulia, Forum Apulum, Lions Club Alba Iulia, RO100 Alba Iulia, Protejăm Spitalele din Alba, Rotary Club Alba Iulia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis şi WhiteCity Code, susținut de Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba şi Primării, s-au reunit, în urmă cu o lună, sub o platformă comună de acțiune, comunicare şi mobilizare de fonduri pentru situații de criză. ‘Uniți pentru Alba’ s-a născut din dorința tuturor de a pune sub o singură umbrelă eforturile şi disponibilitățile materiale, financiare şi umane (…). Astfel, s-au creat un cont comun pentru donații, un colectiv în permanentă legătură cu spitalele din județ, autorități locale şi populație, dar şi un grup de voluntari dornici să ajute”, se menționează în comunicat.

S-au alăturat proiectului şi companii private, care au făcut donații de materie primă, materiale de protecție, bani sau logistică.

„Cu ajutorul lor şi al celor care au donat până acum, s-au desfăşurat următoarele acțiuni: s-au distribuit echipamente de protecție sanitară (măşti, viziere, soluții dezinfectante) Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Poliției Locale Alba Iulia (măşti, viziere, soluții dezinfectante); s-au donat medicilor din Spitalul Județean de Urgență Alba, Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Spitalelor Orăşeneşti Abrud şi Cugir, precum şi medicilor de familie halate impermeabile sterile, bonete, mănuşi chirurgicale, măşti, viziere, dezinfectanți. Persoanelor din grupa de risc din Alba Iulia, Cugir, Abrud şi Câmpeni s-au distribuit 2.500 de pachete conținând produse de igienă (măşti, mănuşi, gel dezinfectant şi săpun)”, precizează sursa citată.

Inițiatorii proiectului „Uniți pentru Alba” susțin că nu se vor opri aici. „Intenționăm să participăm activ, pe termen lung, la prevenirea diferitelor situații de urgență ce pot interveni în comunitățile noastre”, transmit aceştia.

Demersul este susținut de Consiliul Județean, Instituția Prefectului şi primării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.