Social

Procurorul Dragoș Muntean a fost eliberat din funcție de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de eliberare din funcție a opt magistrați, între care și Dragoș Muntean, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului i-a eliberat din funcție pe Iuliana Lucăcel – judecător, delegată în funcția de președinte al Secției a II-a civilă din cadrul Curții de Apel Ploiești, Claudia Gherbovan-Silinescu – judecător la Tribunalul Ilfov, Daniela Gheorghe – judecător la Tribunalul Prahova, Napoleon Florea – judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Orăștie, Cătălin Purcărin – procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Cornelia Dumitru – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, Dragoș Muntean – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

„Acești magistrați au fost eliberați din funcție ca urmare a pensionării”, precizează comunicatul Administrației Prezidențiale.

În urmă cu mai bine de trei ani, procurorul Muntean a fost acuzat că a făcut abuz de funcția pe care o deține. Împreună cu soția, procurorul ar fi făcut scandal într-un restaurant în care erau interziși deja din cauza altor conflicte cu angajații. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce o amenință pe chelneriță, potrivit romaniatv.net. Chelnerița l-a informat că nu va fi servit, deoarece în trecut ar fi plecat fără să plătească, iar procurorul s-a enervat. A scos legitimația de serviciu și a început să o fluture în fața femeii.

Potrivit proprietarului localului, procurorul și soția sa făceau parte „din categoria clienților veșnic nemulțumiți”, motiv pentru care nu au mai fost serviți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.