Mozaic

Spitalele, înapoi la Ministerul Sănătății? Nelu Tătaru: „Intenția mea este să păstrez acest control”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, şi-a manifestat, joi, intenția ca Ministerul Sănătății să păstreze controlul asupra managementului spitalelor din România şi după încetarea stării de urgență.

„Intenția mea este să păstrez acest control”, a afirmat Tătaru, în timpul unei vizite la Botoşani.

Guvernul a adoptat, la începutul lunii aprilie, Ordonanța de Urgență 40, care prevede că, pe perioada stării de urgență, Ministerul Sănătății coordonează organizarea şi funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada situației de urgență instituite în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgență, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Sănătății coordonează organizarea şi funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale şi exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare şi eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități”, se precizează în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 40/2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.