Social

Persoanele testate pozitiv prin „metoda pooling” nu sunt angajați ai brutăriei

Cele opt persoane din cadrul anchetei epidemiologice derulate la unitatea de panificație din Alba Iulia, unde au fost înregistrate în urmă cu câteva zile mai multe cazuri de CoVid-19, și în cazul cărora analiza prin „metoda pooling” a indicat prezența virusului nu sunt angajați ai brutăriei.

Potrivit DSP Alba, persoanele respective urmează a fi retestate vineri individual și sunt contacți direcți ai angajaților din cadrul brutăriei care au fost depistați pozitiv.

„DSP Alba a efectuat verificări și oferă următoarele clarificări: grupa de 8 persoane din cadrul anchetei epidemiologice derulată la unitatea de panificație, ce urmează a fi retestată azi individual, nu conține angajați ai societății, ci contacți direcți ai unor angajați (din grupul de 5 depistați pozitiv acum câteva zile). În grupa de 8 nu se află niciun angajat din producție sau desfacere al unității”, a declarat, vineri, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Joi seara, DSP Alba a transmis că unul din loturile cu probele recoltate joi de la peste 100 de angajați ai unei unități de panificație din Alba Iulia, analizate prin „metoda pooling”, indică faptul că există unul sau mai mulți pozitivi, urmând ca persoanele din acest lot să fie vineri testate individual.

„Azi (joi – nota red.), în laboratorul DSP Alba au fost analizate, prin «metoda pooling», 120 de probe provenite de la angajați și contacți direcți ai celor 6 persoane depistate pozitiv anterior, și anume patronul și 5 angajați de la sediul administrativ al societății (birouri). Probele au fost grupate câte 8. În cazul unuia dintre loturi, analiza de laborator a indicat că printre cele 8 probe analizate există unu sau mai mulți «pozitiv». Pentru persoanele din acest lot va fi reluată mâine testarea individuală, urmând să se stabilească cei pozitiv”, preciza DSP Alba.

Potrivit sursei citate, toate cele 120 de persoane se află izolate la domiciliu. Activitatea unității este suspendată până la obținerea tuturor rezultatelor de laborator.

Potrivit directorului executiv al DSP Alba, unitatea de panificație nu va fi redeschisă până când nu va exista certitudinea că totul este în ordine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.