Social

Un bărbat care trebuia să fie în izolare în Cluj a fost surprins în trafic în Alba Iulia

Control în trafic al polițiștilor din Alba Iulia (fotografie de arhivă)

Un bărbat din județul Cluj care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu a fost surprins în trafic în Alba Iulia, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și, totodată, fiind plasat în carantină instituționalizată.

„Cu ocazia unui control în trafic făcut de polițiștii rutieri din Alba Iulia, a fost depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Sânpaul, județul Cluj, care ar fi trebuit să se afle la domiciliul său, fiind în izolare conform dispozițiilor autorităților responsabile cu sănătatea publică. Bărbatul a fost condus în județul Cluj, în vederea plasării în carantină instituționalizată, conform procedurilor legale. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres, de Instituția Prefectului județul Alba.

Potrivit Instituției Prefectului, polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 226 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii CoVid-19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 187 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

„Au fost verificate 1.266 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență. În urma activităților au fost identificate 107 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 93.000 de lei”, precizează comunicatul citat.

Au fost organizate patru acțiuni punctuale, în cadrul căreia au fost verificate 304 autovehicule și 632 de persoane.

La acțiuni au participat și jandarmi, polițiști locali, lucrători MApN, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Sâmbătă, în județul Alba se aflau 154 de persoane în carantină și 257 persoane izolate la domiciliu. Până acum, au ieșit 719 persoane din carantină și 4.710 persoane din izolare la domiciliu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.