Social

Primarul din Săliștea, reclamat de săteni pentru că a anunțat testare în masă pentru coronavirus

Primarul comunei Săliștea, Aurel Emil Stănilă, în care au fost confirmate cinci cazuri de coronavirus, susține că ar fi fost reclamat după ce a anunțat populația din satul în care au fost înregistrate îmbolnăvirile că vor fi testați cât mai mulți locuitori.

Stănilă a postat, pe pagina de Facebook a primăriei, o declarație în care a ținut să clarifice situația din satul Săliștea Deal, unde sunt cinci cazuri confirmate de coronavirus și unde unii locuitori spun că nu vor să fie testați.

„Indiferent de amenințările pe care le-am primit telefonic de la unii cetățeni sau telefoanele date la Prefectură sau mai știu eu pe unde, să fie clar, când este vorba de sănătatea locuitorilor comunei nu cedez nici un pas, nu mă las șantajat de nimeni și fac tot ce-mi stă în putere să evit o contaminare în masă. Astăzi am fost anunțat telefonic de către DSP Alba că mâine se vor deplasa în localitatea Săliștea Deal pentru a face teste. Am întrebat, la cei din izolare? Mi s-a spus că vor să testeze cât mai multe persoane, dacă se poate întreaga localitate. (…). Trebuie să fie foarte clar: testul este obligatoriu pentru cei aflați în izolare, pentru ceilalți nu. Dacă mi-am permis să fac un anunț în Săliștea Deal pentru ca oamenii să știe și care vor să-l facă (gratuit) să stea acasă, am fost acuzat de unii că îmi bat joc de ei, că îi discriminez sau câte și mai câte”, a explicat primarul.

Stănilă a adăugat că dacă unii nu reușesc nici cu bani să facă testul, alții „fac scandal” atunci când „li se oferă gratuit”.

„Nu vreau să ameninț pe nimeni, dar, dacă ți s-a oferit să faci gratuit testul, ai refuzat, iar ulterior ești depistat pozitiv (…) și mai infectezi și pe alții care pot muri, fapta devine penală”, a scris primarul.

În urma apariției cazurilor de coronavirus din satul Săliștea Deal, CLSU Săliștea, întrunit în ședință online, a hotărât ca pe raza comunei purtarea măștii de protecție să fie obligatorie, exceptând zonele extravilane, autoturismele și mașinile agricole închise, angajații firmelor de construcții și angajații serviciului de gospodărire comunală, care trebuie să respecte distanțarea socială.

Totodată, s-a solicitat forțelor MAI să intensifice controlul intrării și ieșirii persoanelor în Săliștea Deal.

One Comment

  1. Pingback: Autoritățile locale din Alba s-au deplasat în focarul de coronavirus din Săliștea Deal – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.