Administrație

Reabilitarea Transalpinei va demara în scurt timp, dinspre Șugag

Transalpina, văzută dinspre Șugag

Lucrările de reparații pe DN67C – Transalpina vor începe în scurt timp, pornind dinspre comuna Șugag, după ce, la începutul săptămânii, a fost semnat contractul pentru asfaltarea a 32 de kilometri din acest drum, a anunțat miercuri Instituția Prefectului – Județul Alba.

„Cu privire la DN67C – Transalpina, la momentul de față se montează parapeți pe o lungime de 4.700 metri. La începutul acestei săptămâni a fost semnat contractul pentru asfaltarea a 32 de kilometri din acest drum, pornind din dreptul localității Șugag, iar lucrările vor începe în scurt timp”, se menționează în comunicat.

Potrivit prefectului de Alba, Nicolae Albu, modernizarea infrastructurii rutiere constituie o „prioritate” și, în pofida pandemiei de coronavirus, proiectele „trebuie să continue”, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și prevenție.

„De aceea, Guvernul României finanțează cu peste 50 milioane lei reabilitarea a două drumuri naționale din zona Apusenilor – DN74 și DN75, precum și a Transalpinei”, arată sursa citată.

Prefectul a inspectat lucrările care se execută pe drumurile naționale din Apuseni – DN74 și DN75.

„În prezent, pe DN74 se acționează pe porțiunea cuprinsă între km 48 și 58, realizându-se lucrări de pregătire (frezat asfalt, tasări asfaltice și burdușiri) pentru turnarea de covor asfaltic tip BA16. Totodată, un nou contract, pentru asfaltarea porțiunii cuprinse între km 86 și 99+800, va fi semnat în scurt timp”, se precizează în comunicat.

În ceea ce privește DN75, s-a turnat covor asfaltic pe o lungime de aproape 11 kilometri, iar în perioada imediat următoare se vor executa lucrări de pregătire și se va turna covor asfaltic pe o altă porțiune, de peste 9 kilometri.

„De asemenea, sunt pregătite pentru încheiere și alte contracte de lucrări pe aceste două drumuri, care vor fi semnate în cursul acestui an”, mai arată Instituția Prefectului – Județul Alba.

2 Comments

  1. Pingback: Reabilitarea Transalpinei va demara în scurt timp - Calendar Ortodox 2020

  2. Pingback: Reabilitarea Transalpinei va demara în scurt timp - Basilica.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.