Social

Orașul Dongyang (China) a donat materiale sanitare pentru Ocna Mureș

Imagine din Dongyang (China)

Materiale sanitare de protecție (20.000 de măști și 10.000 de perechi de mănuși) donate de către orașul Dongyang, din China, au ajuns joi în Ocna Mureș, urmând ca distribuirea acestora să fie făcută de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, potrivit unei informări postate pe pagina de facebook a Primăriei Ocna Mureș.

„Astăzi, 7 mai 2020, în jurul orei 11,00, a ajuns la Ocna Mureș transportul de materiale sanitare de protecție (20.000 de măști de protecție și 10.000 de perechi de mănuși de protecție) donate de către orașul Dongyang, provincia Zhejiang, China. (…) Valoarea donației este de aproximativ 11.000 de dolari, ca ajutor de solidaritate în pandemia cu coronavirus. Distribuirea materialelor va fi făcută de către Comitetul local pentru situații de urgență, care se va întruni pentru a stabili necesitățile urgente ce vor identificate”, au transmis reprezentanții Primăriei din Alba.

Potrivit sursei citate, primarul Silviu Vințeler a mulțumit în numele locuitorilor din Ocna Mureș pentru această donație din partea orașului Dongyang, cu care localitatea din Alba este înfrățită din 2016. Dongyang are circa 800.000 de locuitori și se află în centrul provinciei Zhejiang.

„Doar împreună vom putea trece cu bine peste această situație”, a declarat Silviu Vințeler, citând mesajul scris de chinezi pe pachetele ajunse la Ocna Mureș.

Anunțul că orașul chinez va trimite în Ocna Mureș acest transport de materiale sanitare a fost făcut la sfârșitul lunii martie. Solicitarea sprijinului material a fost făcută de autoritățile locale din Ocna Mureș.

De la începutul pandemiei, în Ocna Mureș au fost înregistrate 11 persoane confirmate cu coronavirus. Dintre acestea, trei au decedat, iar opt s-au vindecat. În acest moment, în orașul Ocna Mureș nicio persoană nu mai este pozitivă la COVID-19, potrivit autorităților locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.