Administrație

Noi echipamente pentru diagnosticarea CoVid-19 au intrat în dotarea DSP Alba

Noi echipamente necesare activității de diagnosticare CoVid-19, în valoare de 100.000 de lei, au intrat vineri în dotarea laboratorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Este vorba despre două hote microbiologice, care asigură protecția totală atât a produsului aflat în lucru, cât şi a utilizatorului. Investiția se ridică la 100.000 de lei, iar cele două hote au fost recepționate vineri, urmând să devină funcționale în câteva zile. Hotele se folosesc la partea de extracție, procedură anterioară testării propriu-zise a probelor cu aparatul PCR. Aceste echipamente, alături de cele două hote deja existente în laborator, vor permite creșterea volumului de lucru, fără a exclude însă factorul uman”, precizează DSP Alba, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Comunicatul menționează şi că, recent, în dotarea laboratorului a intrat şi un ultra-congelator, cu o capacitate de stocare de aproximativ 7.000 de probe la o temperatură de minus 86 de grade.

„Astfel, posibilitatea de testare și retestare din cadrul laboratorului DSP Alba crește substanțial. Valoarea congelatorului este de 40.000 de lei”, arată sursa citată.

În total, în județul Alba, în laboratorul DSP şi în cel al spitalului din Alba Iulia, au fost efectuate până acum 10.692 de teste, din care 445 de teste în cursul zilei de joi.

Numărul total al persoanelor confirmate cu CoVid-19 a ajuns la 226, cu două mai multe decât joi. Au fost declarate vindecate 171 de persoane. În Alba s-au înregistrat 14 decese în legătură cu această epidemie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.