Social

Rata de vindecare a bolnavilor de coronavirus în Spitalul din Blaj este peste media națională

Peste 56% dintre pacienții bolnavi de noul coronavirus tratați în Spitalul Municipal Blaj, unde sunt internate cele mai grave cazuri din județul Alba, au fost declarați vindecați, rata fiind peste cea înregistrată la nivel național, de 43,36%, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de autoritățile locale.

„Numărul total de bolnavi infectați cu noul coronavirus tratați la Spitalul Municipal Blaj, de la începutul activității ca spital suport pentru cazurile medii şi grave de CoVid-19, în perioada 2 aprilie – 8 mai 2020, este de 76. Până acum, 43 de pacienți s-au vindecat şi au fost externați, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia şi 10 pacienți au decedat”, se menționează în comunicatul Primăriei Blaj.

Potrivit sursei citate, pacienții decedați erau din Ocna Mureș – 3, Abrud – 2, Aiud, Șard, Zlatna, Săliștea Deal și Cugir – câte unul.

„În condițiile în care la Spitalul Municipal Blaj sunt tratate cele mai grave cazuri de infecții cu CoVid-19 sau care au și alte patologii cronice din județul Alba, rata de vindecare este, până acum, de 56,58%, peste cea înregistrată la nivel național, care este de 43,36%. Acest lucru a fost posibil și grație profesionalismului cadrelor medicale și personalului care își desfășoară activitatea la Spitalul Blaj, cu toții aflați în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus”, se mai arată în comunicat.

În prezent, în Spitalul Municipal Blaj sunt internați 20 de pacienți, din care în Secția Boli Infecțioase 10 pacienți (7 favorabili, trei staționari), în Secția Interne 8 pacienți (5 favorabili, trei staționari) și doi în ATI (unul agravat și unul favorabil).

În momentul de față, la Spitalul Municipal Blaj nu mai există cadre medicale infectate, după ce un medic şi cinci asistente şi infirmiere au fost declarați vindecați şi se află, în prezent, în izolare la domiciliu.

La nivelul municipiului Blaj există un singur caz confirmat, persoana infectată aflându-se internată la Spitalul Municipal Blaj, cu o evoluție favorabilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.