Mozaic

Secțiunea Biharia–Borș a Autostrăzii Transilvania este finalizată în proporție de 84%

Secțiunea Biharia-Borș (3C3) a Autostrăzii A3, având o lungime de 5,35 kilometri, este aproape finalizată, a transmis, joi, într-un comunicat, Instituția Prefectului – Județul Bihor.

Potrivit sursei, lucrările au fost realizate în proporție de 84%, conform unui raport prezentat prefectului Dumitru Țiplea de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

„Secțiunea, cu o lungime de 5,35 km, va face legătura cu autostrada M4 și, mai departe, cu întreaga rețea de drumuri de mare viteză din Europa Centrală și de Vest”, se arată în informarea transmisă de Cancelaria Prefectului.

Comunicatul este însoțit de o filmare cu imagini, inclusiv aeriene, din timpul lucrărilor de așternere a stratului de uzură.

Valoarea contractului pentru secțiunea 3C3 este de 134,22 milioane lei (fără TVA), lucrările fiind executate de asocierea Trameco S.A – Vahostav SK a.s. – Drumuri Bihor S.A – Drum Asfalt S.R.L – East Water Drillings S.R.L.

Autostrada A3, numită și Autostrada Transilvania pe porțiunea Brașov-Borș, face legătura dintre București și ieșirea spre Ungaria prin Borș.

Proiectul construirii autostrăzii A3 a fost inițiat în urma emiterii Ordonanței de Urgență nr. 120 din 2003, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.